Jak fungují on-line investiční fondy?

On-line investování je jednoznačně nejpohodlnější formou investování do investičních fondů, takže i starší investoři ocení možnost spravovat svůj kapitál online. Množství nabízeného vybavení si pochvalují i ti, kteří ještě nikdy neinvestovali, což znamená, že nemají zkušenosti s vlastním hodnocením investičního rizika.

První věci – Jak investovat online

Investování do fondů online zahrnuje použití vhodné investiční platformy s virtuální peněženkou. Zde se ukládají jednotky určitých fondů – obvykle několik různých – za účelem diverzifikace kapitálu. Většina těchto platforem vám umožňuje snadno nakupovat a prodávat jednotky mnoha dostupných fondů, stejně jako finanční poradenství, analýzy a individuální statistiky investorů.

Pravidla online investování

Investování by mělo začít kontrolou seznamu nabízených fondů a hledáním fondů, které nabízejí aktiva, o která máte zájem. Po nalezení správného brokera se podívejte na demo účet zvolené investiční platformy. Účet by měl být transparentní a obsahovat jasné informace o změnách hodnoty majetku v daném časovém období a členění finančních prostředků podle investiční oblasti, jako jsou tuzemské nebo zahraniční, akcie nebo suroviny.

Mimořádně důležité jsou také informace týkající se indikace úrovně rizika. Pokud se ukáže, že nákup nebo prodej příslušných jednotek se nedoporučuje, platforma by o tom měla zobrazit zprávu.

Jak fungují on-line investiční fondy?

Mnoho platforem, které nabízejí investice do investičních fondů, se velmi snadno používá. Po registraci na platformě budete mít na webu aktivovaný investiční účet, který vám poskytne přístup k virtuální peněžence – nástroji, který vám umožní zadávat příkazy k nákupu nebo prodeji vybraných podílových listů fondu.

Vzhledem k tomu, že otevření takového účtu nabízejí mj. makléřské domy a banky, výběr fondů může zahrnovat fondy od několika do několika desítek sdružení, což se promítne až do stovek prostředků dostupných v různých oblastech působení.

Příklady on-line investičních fondů

Na internetu je mnoho investičních fondů, jako je Dom Maklerski Banku Ochrony Środowiska, která využívá nabídky 23 společností nabízejících investiční fondy, např. přes sto různých fondů.

Mezinárodní banky nabízejí více prostředků, ale také účtují manipulační poplatky. Například ING Bank Śląski nabízí 93 fondů založených pouze na akciích a dvakrát tolik jiných fondů. Menší společnosti, jako je NN Investment Partners, nabízejí pouze 30 fondů, ale často mají přátelštější a transparentnější nabídku než velké banky.

Jak si vybrat on-line investiční fond?

Při výběru byste měli porovnávat nabídky různých brokerů. Věnujte pozornost dostupnosti fondů s konkrétními investičními oblastmi, o které máte zájem, a provizi. To druhé je nesmírně důležité, protože společnosti s širokou nabídkou mají často mnoho stolů s dalšími poplatky.

Dobrým řešením je vyhledat konkrétní fond a ověřit si, který broker své podílové listy nabízí. Po výběru hlavního fondu můžete porovnávat zprostředkovatele a po výpočtu ziskovosti vybrat další fondy z nabídky nejslibnějšího zprostředkovatele k pojištění toho hlavního.

Stejně jako u většiny online investic je u investičních fondů vyžadován zprostředkovatel. Nalezení dobré platformy bez poplatků a nízkých provizí, s transparentní smlouvou a způsobem, jak spravovat své investiční portfolio, je prvním krokem k úspěšnému investování do investičních fondů.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *